Πράγματα που πρέπει να έχετε τις πρώτες μέρες του μωρού στο σπίτι

Η άφιξη του μωρού στο σπίτι  είναι σίγουρα μια πολύ ευτυχισμένη στιγμή για τους γονείς. Θα πρέπει λοιπόν, λίγο πριν γεννηθεί το μωρό να έχετε προετοιμάσει μια μεγάλη λίστα με τα πράγματα που θα χρειαστείτε κατα την διάρκεια των πρώτων εβδομάδων στο σπίτι. Η λίστα ατελείωτη! Καταλαβαίνουμε, σε αυτό το άρθρο όμως θα προσπαθήσουμε να σας παραθέσουμε μια λίστα με τα πιο σημαντικά πράγματα που θα χρειαστείτε. 
Καθαριότητα 

Πως να απολυμάνω το σπίτι για το μωρό και την υγιεινή βρέφους; Τι καθαριότητα πρέπει να κάνω στο σπίτι με το μωρό

 

Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να παραβλέψουμε την καθαριότητα του σπιτιού. Με την άφιξη του μωρού στο σπίτι θα πρέπει να φροντίσουμε για την καθαριότητα του χώρου αλλά και την τακτοποίηση των πραγμάτων. Αρχικά θα πρέπει να απολυμάνετε το χώρο έτσι ώστε να είναι απαλλαγμένος από μικρόβια, στην συνέχεια ξεσκονίστε όλες τις επιφάνειες των επίπλων καθώς το μωρό ειδικά τις πρώτες μέρες είναι πολύ ευαίσθητο στην σκόνη. 
 

Πιπίλες

Μόλις το μωρό γεννηθεί θα κλαίει ασταμάτητα, ένας τρόπος για να το ηρεμήσετε είναι η πιπίλα. Οι πιπίλες θα πρέπει να είναι άφθονες μέσα στο σπίτι καθώς είναι μικρές και χάνονται εύκολα. Χρησιμεύουν σε πολλές καταστάσεις, όπως όταν το μωρό βγάζει δοντάκια. Θα μπορεί να μασάει την πιπίλα έστι ώστε να ελαττώνεται η ενόχληση. Στα βρέφη η πιπίλα χρησιμεύει και στο κλάμ.Όταν το μωρό είναι κουρασμένο  μπορεί η πιπίλα να το ηρεμήσει! Καλό θα ήταν επίσης να έχετε μια μικρή πλαστική αλυσίδα που θα κολλάει πάνω στα ρούχα του μωρού έτσι ώστε να μην πέφτει κάτω και γεμίζει μικρόβια.
 

Αξεσουάρ και αντικείμενα 

Καθώς το μωρό φτάσει στο σπίτι είναι απαραίτητο να υπάρχουν κάποια είδη αντικειμένων όπως το μπανιερό. Ένα θερμόμετρο είναι επίσης απαραίτητο για να μπορείτε να ελέγξετε την θερμοκρασια του νερού. 
Ένα ακόμα σημαντικό αντικείμενο είναι το καρότσι. Ίσως και το πιό σημαντικό που θα πρέπει να προμηθευτείτε, γιατί χρησιμεύει στην μεταφορα του μωρού. Καθισματάκι για το φαγητό, αλλά και καθισματάκι αυτοκινήτου είναι επίσης σημαντικά. Για να απασχολείται το μωρό σας ευχάριστα θα μπορούσατε να αγοράσετε και ενα μικρό πάρκο με παιχνίδια.
Πάρκο μωρού για την διασκέδαση του βρέφους και για να απασχολώ το μωρό ευχάριστα και με ασφάλεια

Πάνες 

Μα φυσικά δεν μπορουν να λείπουν οι πάνες! Ένα μωρό χρειάζεται πολλές φορές την ημέρα αλλαγή πάνας. Πάρτε λοιπόν αρκετές συσκευασίες με πάνες για να είστε έτοιμοι όταν το μωρο φτάσει στο σπίτι και να μην τρέχετε τελευταία στιγμή. Καθώς το μωράκι σας θα μεγαλώνει θα πρέπει να αλλάζετε το νούμερο της πάνας. Ανάλογα με το brand οι πάνες πολλές φορες έχουν διαφορετικό μέγεθος.
 
Προσοχή: Κάποιες πάνες μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμούς και αλλεργία στο μωρό σας. Για να είστε σίγουροι συμβουλευτείτε τον παιδίατρο σας για τις πάνες που θα πρέπει να αγοράσετε.

Ρούχα 

Αγοράστε ρούχα, όπως τα ζιπουνάκια. Αγοράστε αρκετά γιατί θα τα χρειαστείτε! Τα ζιπουνάκια είναι εύκολα στην εφαρμογή  γιατι κουμπώνουν από το πόδι και έτσι γίνεται εύκολη και η αλλαγή της πάνας. Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι τα ρούχα του μωρού θα πρέπει να πλένονται με ειδικό απορρυπαντικό ρούχων για βρέφη. Επίσης όταν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο μπορείτε να φοράτε στο μωρό σας και ένα καπέλο, καθώς αυτό προστατεύει το κεφαλάκι του από τον ήλιο το καλοκαίρι και από το κρύο του χειμώνα.

Κούνια 

Για να κοιμάται το μωρό σας ευχάριστα χρειάζεται από την πρώτη κιόλας μέρα στο σπίτι μια κούνια. Ψάξτε καλά στην αγορά καθώς υπάρχει μια τεράστια ποικιλία από κούνιες και καλαθάκια για βρέφη. Επιλέξτε μια καλή κούνια κατά προτίμηση ξύλινη έτσι ώστε να μην χαλάσει γρήγορα καθως το μωρό θα κοιμάται σε αυτή για αρκετό καιρό.

 

 

Βρεφική κούνια φθηνή και ποιοτική, τα πιο ποιοτικά βρεφικά έπιπλα για το νέο μέλος!

 

Αντικείμενα για το τάισμα

Βεβαιωθείτε ότι έχετε όλα τα απαραίτητα είδη για να ταΐσετε το μωρό σας όπως: βουρτσάκια, θερμαντήρα, και φυσικά το μπιμπερό. Προμηθευτείτε επίσης αρκετές θηλές για το μπουκάλι έτσι ώστε να αλλάζετε συχνά. Σημαντικός είναι επίσης και ο αποστειρωτής. Αν αποφασίσετε ότι θέλετε να θυλάσετε τότε αγοράστε ένα θήλαστρο.

Συμπέρασμα

Οι πρώτες μέρες στο σπίτι με το μωρό μπορεί να είναι ευχάριστες, αλλά και απαιτητικές, για αυτό θα πρέπει να έχετε προετοιμαστεί κατάλληλα με όλα τα απαραίτητα αντικείμενα. Κάποια από αυτά είναι τα σύνεργα για το μπάνιο του μωρού, τα είδη για το τάϊσμα, την κούνια για τον ύπνο, το κάθισμα για το φαγητό, αλλά και το κάθισμα του αυτοκινήτου. Επιπλέον, θα χρειαστείτε ρούχα, πάνες και πιπίλες. Σημαντική είναι επίσης και η καθαριότητα του σπιτιού πριν την άφιξη του μωρού.

Share

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.